Dimenzije 390x200x15, izrađena je od kvalitetnog trešnjinog drveta. Svaki komad drveta Wood Holz proizvoda prođe kroz mnogo ruku, da bi zadovolji najstrože standarde kvaliteta, jer samo to garantuje da će finalni proizvod izdržati "torturu" svakodnevne primene u pekarama, mesarama, restoranskim ili hotelskim kuhinjama. Tu nema kompromisa, Wood Holz su vrhunski proizvodi koji pomažu majstorima kuvanja da stvore - majstorska jela. Wood Holz takođe izuzetno vodi računa o dizajnu proizvoda tako da je svaki detalj na proizvodu pomno smišljan, svaka ivica pomno obrađena, sa imperativom da bilo čiji, pa i dečiji prsti, mogu bez straha da uzmu u ruke svaki proizvod iz Wood Holz ponude. Pri tome, Wood Holz čuva u najvećoj meri izvornu lepotu drveta, izvlačeći najbolje iz njega, a da mu sačuvamo dušu... Jer drvo živi i kada je posečeno, živi kroz estetiku, mekoću, lepotu...
Održavanje:
-Na dasci se seče (jer joj je to osnovna namena) i poslužuje hrana. Ne koristite reckave noževe, već sa normalnom oštricom.
-Ne koristite reckave noževe, već sa normalnom oštricom.
-Nije predvidjena kao podloga za vruće posude (jer će na dasci ostati trag spaljenog drveta).
-Daske i poslužavnici (kao i ostali proizvodi od drveta) se peru hladnom ili mlakom vodom, sundjerom, a ne žicom.
-Suše se prirodno, nikada pored nekog jačeg izvora toplote. Velika toplota dovodi do pucanja drveta.
-Vlažni uslovi ne odgovaraju niti jednoj vrsti drveta.
-Da bi daska duže trajala, posle odredjenog broja pranja, mora da se ponovo premaže. Za to možete da koristite razna mineralna ili rafinisana ulja, (maslinovo, suncokretovo, laneno...), a naravno, možete i kod od nas da naručite orginalna ulja ili pčeljini vosak.
MOLIMO VAS DA NIKADA DASKU ZA SEČENJE (ILI BILO KOJI NAŠ PROIZVOD) NE STAVLJATE U MAŠINU ZA SUDOVE.
VAŽNO: Ako koristite industrijske premaze za uljenje drveta, sundjer ili krpe kojim nanosite ulje na dasku stvaraju u sebi jako veliku temperaturu i može da dodje do procesa samo-zapalenja. Znači, nakon nanošenja ulja i skupljanja viška krpom ili papinim ubrusom najbolje ih je odmah KONTROLISANO SPALITI napolju... ne bacajte ih u kantu za djubre u kuhinjskim ormarićima, ili sličnim mestima.